6 Mayıs 2013 Pazartesi

Day Z (Mod İnceleme)


Yallah Şöför Yallaahh!
Oyunda araçlar da mevcut. Tabii yolda gördüğünüz her araca binemiyorsunuz binilen araçlar yakınına gidince belli oluyor. Araçlar DayZ'in devasa haritası Chernarus'a rastgele dağıtılmış şekilde sizleri bekliyor. Arabadan motosiklete, helikopterden uçağa birçok araç mevcut. Hatta bisiklet bile var. Elbette bunlar tam techizatlı ve hazır bir durumda olmuyor. İlla ki birkaç parçası eksik oluyor. Eksik parçalarıda endüstriyel alanlardan ve sanayi bölgelerinden temin ediyorsunuz ve parçası eksik olan araçlara takıyorsunuz. Oyundaki en güzel araç herhalde helikopterdir. Havada süzülürken aşağıyı gözetlemek ve o muhteşem atmosferi geniş bir şekilde görmek gerçekten herkesin görmek isteyeceği bir manzaradır herhalde.

Hatasız Kul Olmaz

DayZ henüz mod aşamasında olduğu için oyunda bolca bug yani hata bulunmakta. Bu hatalar gerçekten sinir bozucu olabiliyor. Üstünüzden veya çantanızdan eşyaların kaybolması, kapılardan geçerken kemiğinizin kırılması vb. hatalar sizi oyundan soğutabilir. Onun dışında da optimizasyon sıkıntısı var. Düşük ayarlarda bile çok düşük FPS alabiliyorsunuz. Ayrıca zombiler çok hızlı hareket ediyorlar ve zombileri vurması gerçekten çok zor olabiliyor. Zombiler merdivenlerden tırmanabiliyor ve yüzebiliyor. Bu ve benzeri hataların ve bugların DayZ'in bağımsız sürümünde düzelmesini bekliyoruz.

Son Sözler
DayZ gerçekten oynanması gereken bir mod. Yakında bağımsız sürümü de oyun dünyasında boy gösterecek. 1-2 ay sonra muhtemelen bağımsız sürümünün alpha'sını görebiliriz. Ayrıca DayZ Standalone ArmA II Combined Operations sahiplerine indirimli olacak. Ama mod haliyle de kendini oynatmayı başarıyor. 

ArmA II oynamış olanlar kolayca alışacaktır DayZ'ye. Oynamamış olanlar ise biraz zorlanabilir çünkü çok tuş kombinasyonu var. Neredeyse her tuş bir işe yarıyor. Alışması biraz zaman alabilir. 

Origins ya da Breaking Point gibi yan modlar ile DayZ'i daha da güzelleştirebilirsiniz. En azından bağımsız sürümü çıkana kadar bu modlarla idare edin. Dean "Rocket" Hall'a bu modu yaptığı için teşekkür ediyor ve hepinize iyi oyunlar diliyorum. Bağımsız sürümünü de sabırsızlıkla bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder