4 Mayıs 2013 Cumartesi

En Çok Oynanan Online Oyunlar


En Çok Oynanan Online Oyunlar
En çok oynanan online oyunlar listesi, bu oyunları oynayan oyuncu sayıları ve top10 sıralaması ile oyunlar hakkında bilgilerin yer aldığı yazımız…
Merhaba arkadaşlar bir önceki yazımızda Online Oyunlar Listesi Resimli isminde bir makale hazırlamıştık ve online oyunları belli bir sıraya sokarak sizlere kısaca tanıtmıştık. Şimdi de size Türkiye’de en çok oynanan online oyunlar listesini sunmaya çalışacağız.
En Çok Oynanan Online Oyunlar
Online oyun furyası sürmeye devam ediyor ve 2005 yılından sonra ülkemizde de online oyunlar büyük ilgi görmeye başladı. Eski oyuncular bilir Ultime Online gibi oyunlar zamanında ülkemizde ilk oynanan online oyunlardı ve bunlara bir diğer örneği de Knight Online World adlı oyunu örnek verebiliriz. Daha sonrasında Wow gibi dünya çapında oynanan oyunlar Türk oyuncuları tarafından tercih edilmeye başlandı. Counter Strike oyununu internet üzerinden oynamaya başlayan oyuncular sonrasında Wolfteam adlı oyunla tanıştı. Joygame tarafından yapılan bu oyun büyük ilgi gördü.
1) Wolfteam (15 Milyon Oyuncu)
Joygame tarafından yapılan bu oyun Counter Strike benzeri online oyundur. Türkiye’de yaklaşık 15 milyon oyuncusu bulunduğu söylenmekte ve google.com üzerinde en çok aratılan online oyun olarak dikkat çekmekte. Google.com’ un açıklamış olduğu verilere göre “wolfteam” kelimesi 2012 yılında hızla yükselişe geçti ve online oyunlar içerisinde 1 numara oldu.
2) Knight Online (10 Milyon Oyuncu)
Bilindik en eski oyunlardan birisidir. MMORPG tarzında çevrimiçi rol yapma oyunudur. Oyunda belli bir karakterimiz var ve bu karakteri geliştirip level atlatıyoruz. Oyun başlarda 70 level sınırındaydı ancak şu an 83 levele kadar çıkarıldı. Bu oyunda 4 karakter var. Bunlar; Warrior, Rogue, Mage ve Priest olmaktadır. Warrior karakteri defans olarak çok güçlüdür fakar Rogue kadar hızlı değildir. Rogue atağı güçlüdür ama defansı Warrior kadar güçlü değildir. Ayrıca Warrior atak olarakta güçlüdür ancak biraz hantaldır. Mage ise defans olarak zayıftır fakat büyüleriyle bu açığını kapatır. Mesela Rogue veya Warrior karakterine buz büyüsü atarak dondurabilir ve kendisine atak yapılmasını engeller. Priest ise iyileştirme karakteridir. Enerjiniz bittiğinde size enerji verir, takım için mutlaka bulunması gerekir. Çok önemli bir karakterdir. Knight Online oyuncularınında yaklaşık 10 milyon olduğu tahmin ediliyor.
3) Metin 2 (9 Milyon Oyuncu)
Metin2 oyununu yaklaşık 9 milyon oyuncu oynamakta ve tarz olarak Knight Online’ye benzemektedir. MMORPG tarzında bir oyundur.
4) Silkroad (7 Milyon oyuncu)
Yine bir MMORPG oyunu daha sıralamaya girmeyi başarıyor. Tıpkı Knight Online ve Metin2 tarzındaki bu oyunuda oynayan sayısı yaklaşık 7 milyon.
5) Karahan Online (2 Milyon Oyuncu)
Karahan Online oyunu son zamanlarda Türkiye’de bayağı tutuldu. Bunu zaten oyuncu sayısı ile de anlayabiliyoruz. 2 Milyon oyuncu Karahan Online oynamakta.
6) Shaiya (1 Milyon Oyuncu)
Shaiya MMORPG tarzında bir oyun ve Türkiye sunucusu 2009 yılında açılmıştır. Oyun Level Dergisi tarafından 2009 yılında en iyi animasyona sahip MMORPG tarzı oyunu olmuştur ve ödül almıştır. Oyunda İnsanlar, Elfler, Nordeinler ve Vailler isminde 4 ırk bulunmaktadır. Oyun Türkiye’de toplam 1 Milyon oyuncuya sahip.
7) C9 (1 Milyon oyuncu)
Tam ismi Continent of the Ninth – Seal olan bu oyun RPG Aksiyon 3D MMO türünde olup combo sistemi ve FPS tarzında bir oynanışa sahiptir. Oyun ülkemizde çok ilgi gördü zaten 1Milyon  online Türk oyuncusu bulunmaktadır.
8) Combat Arms (1 Milyon oyuncu)
Online oyun pazarındaki lider firmalardan biri olan Nexon tarafından yapılan Combat Arms oyunu çevrimiçi savaş oyunudur. Türkiye’de 1Milyon oyuncusu vardır.
9) Diablo 3 (1Milyon oyuncu)
Diablo 3′ü duymayan yoktur herhalde, en eski ve en sağlam oyunlardan biridir. Blizzard firmasının yaptığı bu efsane oyunun üçüncüsü 2012 yılında oyunseverlerle buluştu. Diablo 3 şimdiden 1Milyon Türk oyuncu tarafından oynanıyor.
10) League of Legends (5 Milyon Oyuncu)
League of Legends gerçek zamanlı bir strateji oyunudur. Oyundaki harita Warcraft 3 oyununda bulunan Defense of the Ancients ‘ten örnek alınmıştır. 2009 yılında piyasaya sürülen bu oyunun Türkiye’de şu an 5Milyon oyuncusu var.
İlk 10 sıralama yukarıdaki gibi arkadaşlar. Diğer tanınmış oyunlarında online oyuncularını aşağıda yazdık. Merak edenler için ;)
Zombi Rock : 1Milyon online oyuncusu bulunmaktadır.
S4 League : 1 Milyon online oyuncusu bulunmaktadır.
Rakion : 500.000
Cabal Online
 : 500.000


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder