4 Mayıs 2013 Cumartesi

Dijital oyun pazarında 20 milyon oyuncu var


Dijital oyun pazarında 20 milyon oyuncu olduğunu belirten Dinç, “Genç nüfusuyla oyun sektörünün geleceği Türkiye olarak gösteriliyor” dedi



Dünyada dijital oyun pazarının 70 milyar dolar büyükle ulaştığını söyleyen Dinç, Türkiye’de ise bu sektörün henüz emekleme aşamasında olduğunu ve sadece 150 milyon dolarlık hacme sahip olduğunu belirtti.
Dünyada bazı ülkelerin bu sektörü öncelikli bir alan ilan ettiklerini kaydeden Dinç, “Mesela GüneyKore’de bu sektör aktif olarak destekleniyor. Bu ülkedeki oyun pazarı bir kaç milyar dolarlık büyüklüğe ulaşmış. Güney Kore’de sadece bir oyun şirketinin cirosu 950 milyon dolar. Yani Türkiye oyun pazarının altı katı büyüklüğünde” dedi.
Türkiye’de de dijital oyuncu sayısının 15 milyonu bulduğunu belirten Dinç, ancak oyuncu sayısına göre sektörün gelirinin henüz istenilen seviyede olmadığına dikkat çekti.

Oyun sektörünün geleceği
Türkiye’de bilgisayar kullanıcılarının yüzde 70’inin oyun oynadığını kaydeden Dinç, şöyle devam etti: “Genç nüfus ve son yıllarda online ödeme yöntemlerinin penetrasyonundaki hızlı artış da göz önüne alınırsa Türkiye oyun pazarının süratle büyüyeceği öngörülüyor. Avrupa’nın en genç toplumu olarak oyun sektörünün geleceği Türkiye olarak gösteriliyor.”‘Dijital oyunun fuarı var’

Rönesans Fuarcılık tarafından 35 yıldır teknoloji fuarı olarak düzenlenen CompeX’in, isim ve içerik değiştirerek ‘GameX’ adını aldığını hatırlatan Mevlüt Dinç, “GameX Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı, 1-4 Aralık tarihleri arasında Lütfi Kırdar Fuar Merkezi’nde düzenlenecek” dedi.
Fuar’ın oyun ve bilişim sektörünün önde gelen firmalarının katılımıyla 150 bin kişiyi ağırlayacağını belirten Dinç, “Sobee Studios, GameX’in ortağı ve ana sponsoru. Fuara futbol ve eğlence dünyasından ünlü isimlerin katılımlarını bekliyoruz” dedi.
Mevlüt Dinç, Sobee Studios tarafından hayata geçirilen projelerle ilgili olarak da şu bilgileri verdi: “2009 yılında geliştirdiğimiz I Can Football’un 950 bin kayıtlı oyuncusu var. İlk çocuk kahraman Süper Can’ın lansmanını da bu yıl yaptık. Bu oyun 1 milyondan fazla kayıtlı oyuncuya ulaştı. Bir diğer oyunumuz İstanbul Kıyamet Vakti’nde ise 800 bin oyuncumuz var. Fuarda bu oyunlardaki yenilikleri paylaşacağız.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder